Yemek Nasıl Yapılır? 5 Dakikada Kolay Yemek Tarifleri

Yemek hazırlama, tüm öğünleri veya yemekleri programdan önce hazırlama konseptidir.

Meşgul insanlar arasında özellikle popülerdir çünkü çok zaman kazandırabilir.

Elinizde önceden hazırlanmış yemeklerin olması da porsiyon boyutunu azaltabilir ve beslenme hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir. Bu şekilde, özellikle bunaldığınızda veya bitkin olduğunuzda, TV yemekleri veya paket servis gibi sağlıksız seçeneklerden kaçınacaksınız.

Ve ne yiyeceğinizi önceden belirlemenizi gerektirdiğinden, yemek hazırlamak uzun vadede daha besleyici yemek seçimlerine yol açabilir.

İnsanların düşündüğünün aksine, yemek hazırlamanın çeşitli yolları vardır – bunların hepsi gelecek hafta için bütün bir Pazar öğleden sonra yemek pişirmeyi içermez. Size en uygun yöntemleri seçebilirsiniz.

Yemek Hazırlamanın Farklı Yolları
Önümüzdeki hafta için yemek pişirmenin hafta sonunuzun büyük bir bölümünü tüketeceğini düşünebilirsiniz.

Ancak, yemek hazırlamanın çeşitli yolları olduğundan, Pazar öğleden sonranın tamamı için mutfakta durmak zorunda değilsiniz. Herkes uygun bir yemek hazırlama stili bulabilir.

Yemek hazırlamanın en popüler yolları şunlardır:

Önceden hazırlanan yemekler: Önceden pişirilmiş, yemek saatlerinde soğutulup tekrar ısıtılabilen tam yemekler. Bu özellikle akşam yemekleri için kullanışlıdır.
Toplu pişirme: Belirli bir tarifin büyük partiler halinde yapılması, ardından sonraki birkaç ay içinde dondurulması ve yenmesi için ayrı bölümlere ayrılması. Bunlar popüler sıcak öğle veya akşam yemeği seçenekleri sunar.
Bireysel porsiyonlu yemekler: Taze öğünler hazırlamak ve bunları, buzdolabında saklanmak ve sonraki birkaç gün içinde yenmek üzere, alın ve alın porsiyonlar halinde porsiyonlara ayırmak. Bu özellikle hızlı öğle yemekleri için kullanışlıdır.
Pişirmeye hazır malzemeler: Mutfakta pişirme süresini kısaltmanın bir yolu olarak belirli yemekler için gerekli malzemeleri önceden hazırlamak.
Sizin için en uygun yöntem, hedeflerinize ve günlük rutininize bağlıdır.

Örneğin, sabah rutininizi düzene sokmak istiyorsanız önceden hazırlanan kahvaltılar en iyi sonucu verebilir. Öte yandan, toplu pişirilmiş yemekleri dondurucuda tutmak, özellikle akşamları kısıtlı zamanı olanlar için kullanışlıdır.

Farklı yemek hazırlama yöntemleri de kendi koşullarınıza bağlı olarak karıştırılabilir ve eşleştirilebilir. En çekici yöntemi seçerek başlayın, ardından size en uygun olanı belirlemek için diğerlerini yavaşça deneyin.

Doğru Sayı ve Çeşitteki Yemekleri Seçmek
Kaç öğün yemek yapacağınızı ve her öğüne ne ekleyeceğinizi bulmak bazen zor olabilir.

Önceden plan yapmanın en iyi yolu, öncelikle hangi öğünlere odaklanmak istediğinize ve hangi yemek hazırlama yönteminin yaşam tarzınıza uygun olduğuna karar vermektir.

Ardından, önümüzdeki hafta için ihtiyacınız olacak kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği sayısına karar vermek için takviminizi kontrol edin.

Pişirme Süresini Kısaltmak İçin İpuçları
Çok az insan yemek hazırlarken mutfakta saatler geçirmeyi dört gözle bekler. Bu sadece doğaldır, çünkü yemek hazırlamak için temel teşvik, pişirme süresinin kısaltılmasıdır.

Aşağıdaki yöntemler, hazırlık ve pişirme sürelerini kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır.

Gıdaları Güvenle Pişirmek, Saklamak ve Yeniden Isıtmak
Gıda güvenliği, yemek hazırlamanın önemli ancak gözden kaçan bir bileşenidir.

Gıdaları doğru sıcaklıkta pişirmek, saklamak ve yeniden ısıtmak , her yıl tahmini 9,4 milyon Amerikalıyı etkileyen gıda zehirlenmesini önleyebilir
İşte bazı devlet onaylı gıda güvenliği yönergeleri;

Uygun sıcaklıklara dikkat edin: Buzdolabınızın 40°F (5°C) veya altında ve dondurucunuzun 0°F (-18°C) veya altında tutulduğundan emin olun.
Yiyecekleri hızla soğutun: Taze yiyecekleri ve yemekleri satın aldıktan veya pişirdikten sonra her zaman iki saat içinde soğutun . Hızlı soğutma için pişmiş yiyecekleri sığ kaplara yayın ve hemen buzdolabınıza koyun.
Saklama sürelerini aklınızda bulundurun: Taze et, kümes hayvanları ve balığı satın aldıktan sonra iki gün içinde ve kırmızı eti 3–5 gün içinde pişirin . Bu arada, buzdolabınızın alt rafında saklayın.
Doğru sıcaklıklarda pişirin: Etler en az 165 °F (75 °C) iç sıcaklığa ulaşana kadar pişirilmelidir, çünkü bu çoğu bakteriyi öldürür.
Gıdaları güvenli bir şekilde çözün : Dondurulmuş gıdaları veya yemekleri tezgah üstü yerine buzdolabınızda çözün. Daha hızlı çözdürmek için, yiyecekleri her 30 dakikada bir suyu değiştirerek soğuk musluk suyuna daldırın.
Yiyecekleri yalnızca bir kez yeniden ısıtın: Bir yiyeceği ne kadar çok soğutur ve yeniden ısıtırsanız, gıda zehirlenmesi riski o kadar yüksek olur. Bu nedenle, çözülen yiyecekler sadece bir kez tekrar ısıtılmalıdır.
Yiyecekleri doğru sıcaklıkta tekrar ısıtın: Tüm yemekler yenilmeden önce 165 °F (75 °C) sıcaklığa kadar tekrar ısıtılmalıdır. Dondurulmuş yemekler tekrar ısıtılmalı ve buzları çözüldükten sonra 24 saat içinde yenilmelidir.
Etiketleri kullanın: Gıdaları gıda güvenliği süresi içinde tüketebilmeniz için kaplarınızı etiketlemeyi ve tarih atmayı unutmayın.
Besinleri doğru zaman diliminde yiyin: Soğuk yemekler 3-4 gün, donmuş yemekler 3-6 ay içinde tüketilmelidir

İçeriği Beğendiniz Mi?
Teşekkür Ederiz

You might also like

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir